huis20met20zonneboiler bHoe werkt de zonneboiler

Warmte uit de zon

Thermische zonne-energiesystemen bestaan uit een zonnecollector op het dak, een regeleenheid met een pomp en een goed geïsoleerd warmwater opslagvat in de centrale verwarmingsruimte of kelder.
deze componenten voeren de energie van de zon direct vanaf uw dak naar uw warmwatervoorziening of uw verwarmingssysteem.

 

Solartric zonneboiler

In de zonnecollector neemt de speciaal absorberende zwarte koperen plaat de energie op die door de zon wordt uitgestraald. Koperen leidingen, die onder de absorber zijn bevestigd, transporteren de energie via het water dat door deze leidingen loopt.

Besturingseenheid

Wanneer de temperatuur in de zonnecollector warmer is dan de temperatuur in het opslagvat dan activeert de besturingseenheid de circulatiepomp. Het warme water wordt dan door een warmtewisselaar in het opslagvat gepomd en wordt vervolgens teruggestuurd naar de collector zodat het opnieuw verwarmd kan worden. De circulatie gaat ononderbroken door tot de temperatuur in het opslagvat boven de 85° C komt.

Opslagvat

Het zonne-energiesysteem verwarmt het opslagvat via een geïntegreerde warmtewisselaar in het vat. Wanneer de zonnestraling onvoldoende is om het opslagvat volledig op te warmen fungeert de zonneboiler als voorverwarming, waardoor uw cv ketel, die is aangesloten op het systeem, minder energie verbruikt om het water op te warmen tot de gewenste temperatuur.
Dit betekent een aanzienlijke besparing op uw gasrekening en een mindere belasting voor het milieu.

 
   

Nieuwsbrief

Laat u op de hoogte houden van de ontwikkelingen in zonnepanelen!

Contactgegevens

Solartricity zonnepanelen
De Linnenbleker 14
5283XS Boxtel 

  • +31 (0)6 83 50 15 77

BTW ID: NL001342348B97

Volg ons

Volg ons via Facebook en blijf in contact.
U bevindt zich hier: Home Productaanbod Zonneboilers